Marxa nòrdica

Serra disposa de molts quilòmetres de camins i pistes forestals. La seua ubicació privilegiada, al mateix cor de la Serra Calderona, fa que estiga rodejada de muntanyes i de camins perfectes pera a la pràctica d’este esport nouvingut dels països del nord d’Europa. L’esport es pot practicar a qualsevol lloc, però preferentment en camins amples i superfícies llises.

La marxa nòrdica és un esport relativament nou. Provinent dels països nòrdics ha vingut per a quedar-se. La marxa nòrdica, o nordic walking en la seua accepció anglesa, té els seus orígens a Finlàndia, als anys 30 del segle passat. Va nàixer quan els membres de l’equip olímpic d’esquí de fons utilitzaven els bastons d’esquí a l’estiu. D’aquesta manera, a l’incloure la marxa amb bastons, seguien entrenant i arribaven en millor forma física als entrenaments d’hivern i als mateixos jocs olímpics. Este caminar finlandés, s’internacionalitza i es dóna a conéixer al món a finals del segle XX.

El nórdic walking és un esport molt complet, una manera de caminar que se caracteritza per implicar la part superior del cos, gràcies a l’ús d’uns bastons especialment dissenyats per a esta disciplina esportiva. Amb esta modalitat i seguint la tècnica de manera correcta, s’aconsegueix sincronitzar cada moviment amb el braç contrari, acomodant els bastons al sòl per impulsar el moviment.

Per a la seua pràctica, és prou amb un bon calcer esportiu que s’adapte a les característiques del terreny, roba esportiva i uns bastons.

Per a més informació:

http://www.fenwa.es/