Àrees recreatives

Les possibilitats de passar un dia a la natura, baix l’ombra dels pins, els aromes de la Calderona i el xiuxiueig de les diferents aus són infinites a Serra. La seua ubicació al mateix cor de la Serra Calderona permet múltiples possibilitats de zones d’esbarjo. Pràcticament junt a qualsevol de les fonts, hi existeixen zones habilitades com a xicotetes àrees recreatives, a la font de l’Ombria, font de Deula, font del Llesticle, font de Sant Josep o fins i tot a la font de la Salut, dins del casc urbà. Tot i això, Serra ofereix unes zones molt més àmplies i que formen les diferents àrees recreatives de les quals disposa la localitat.

Àrees recreatives del Pla del Lluc/Portaceli

És l’àrea recreativa de més extensió de tot el Parc Natural de la Serra Calderona i del terme municipal de Serra. Està dividida en tres àrees: zona 1, 2 i 3. L’àrea recreativa està situada baix una gran massa de pins i abundant vegetació baixa. La seua proximitat a València i la seua àrea metropolitana fan que siga una de les zones més concorregudes del parc. Disposa de nombroses taules, paellers i en algunes zones punts d’aigua. També hi existeix zona d’aparcament. En la zona 1 es pot acampar amb permís. Estan ubicades als marges de les carreteres CV-328 i CV-331.

Per informar-se sobre la possibilitat d’acampar i fer ús dels paellers, cal cridar al 012, la mateixa informació està disponible a les oficines PROP i en www.gva.es (guia PROP).

Àrea de Broseta

Situada al costat de la carretera CV-328, abans de trobar-se amb la CV-331. Està situat junt al barranc de Portaceli, sobre una extensa pinada. Compta amb taules i bancs, punt d’aigua i aparcament. La ruta groga Portaceli del Parc natural passa junt a l’àrea i arriba fins al mirador de La Pedrera. Este mirador ofereix molt bones vistes sobre la Cartoixa de Portaceli, la Pobleta i el cim de Rebalsadors.

Més informació sobre les àrees recreatives al següent enllaç.

http://www.parquesnaturales.gva.es/web/pn-serra-calderona/merenderos-y-areas-recreativas

Àrea recreativa broseta a Serra
Broseta

Àrea d’Aliguetes

Àrea recreativa rodejada de pinars i matorrals, amb taules, bancs i paeller. Compta també amb zona d’aparcament. Està molt a prop del casc urbà de Serra. Està dins de la ruta senderista 3 Rebalsadors. Pròxima a l’àrea està la font del Marianet i el GR-10.

S’accedeix per la CV-310, direcció Torres-Torres des de Serra, agafant un camí que ix a l’esquerra a 950 m de la població, passant la font de Sant Josep.

Àrea recreativa Aliguetes a Serra
Aliguetes