Cicloturisme / BTT

Serra és un paradís per als usuaris de la bicicleta, tant de carretera com de muntanya. Esta localitat del Camp de Túria disposa de molts quilòmetres de carretera asfaltada i de pistes forestals. La seua ubicació privilegiada, al mateix cor de la Serra Calderona, fa que estiga rodejada de muntanyes i que compte amb nombroses pistes forestals, fent d’ella un lloc  ideal per a la pràctica d’este esport. 

La pertinença però al Parc Natural de la Serra Calderona, fa que la pràctica d’aquest esport estiga regulada d’una manera més estricta que té com objectiu la conservació del parc i la seua biodiversitat. D’aquesta manera, les normes acoten l’ús de la bicicleta sempre per pista forestal i mai per senda o camp a través. La pràctica  del ciclisme es farà sempre respectant els drets i les prioritats de pas dels senderistes. D’altra banda, la velocitat es veu limitada a l’àmbit del parc a 30 km per hora.

Tot i que hi ha infinites possibilitats per a practicar este esport, tant com pistes forestals i carretera asfaltada, no existeix en l’actualitat cap ruta senyalitzada. Si bé, des de la Tourist Info es pot donar una informació més detallada sobre possibles itineraris. 

Per a més informació, als següents enllaços podreu trobar diferents propostes per a la pràctica d’este esport. 

https://es.wikiloc.com/rutas/mountain-bike/espana/comunidad-valenciana/serra 

http://bttrackmania-mviana.blogspot.com/p/la-calderona.html