Cicloturisme / BTT

Serra és un paradís per als usuaris de la bicicleta, tant de carretera com de muntanya. Esta localitat del Camp de Túria disposa de molts quilòmetres de carretera asfaltada i de pistes forestals. La seua ubicació privilegiada, al mateix cor de la Serra Calderona, fa que estiga rodejada de muntanyes i que compte amb nombroses pistes forestals, fent d’ella un lloc  ideal per a la pràctica d’este esport. 

La pertinença, però al Parc Natural de la Serra Calderona, fa que la pràctica d’aquest esport estiga regulada d’una manera més estricta que té com a objectiu la conservació del parc i la seua biodiversitat. D’aquesta manera, les normes acoten l’ús de la bicicleta sempre per pista forestal i mai per senda o camp a través. La pràctica  del ciclisme es farà sempre respectant els drets i les prioritats de pas dels senderistes. D’altra banda, la velocitat es veu limitada a l’àmbit del parc a 30 km per hora.

Tot i que hi ha infinites possibilitats per a practicar este esport, tant com pistes forestals i carretera asfaltada, no existeix en l’actualitat cap ruta senyalitzada. Si bé, des de la Tourist Info es pot donar una informació més detallada sobre possibles itineraris. 

Per a més informació, als següents enllaços podreu trobar diferents propostes per a la pràctica d’este esport. 

https://es.wikiloc.com/rutas/mountain-bike/espana/comunidad-valenciana/serra 

http://bttrackmania-mviana.blogspot.com/p/la-calderona.html