Proves esportives

Marató de la Calderona

La Marató de la Calderona és una de les proves més importants que es celebra al municipi. Està organitzada per el Club de Atletismo Moncada i el Club Outdoor Natura Moncada, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Serra. 

La Marató de la Calderona és una carrera de muntanya que creua bona part de la Serra Calderona. Amb eixida i arribada a Serra, a la plaça de la Font, també s’endinsa als termes municipals de Segart i Estivella. La marató consta de 42 quilòmetres i 2450 metres de desnivell positiu aproximadament. 

Paral·lelament a la Marató, es celebra la Mitja Marató de la calderona, amb 20 quilòmetres de recorregut i mil metres de desnivell positiu.

Per a les dos probes hi ha tres categories. Absoluta, veterano i master. 

Per a més informació

https://www.toprun.es/eventos/iv-marato-calderona-2018

 

Open Nacional de Frontenis Preolímpica Portaceli Serra

El Gran Premi Nacional de Frontenis Preolímpica Portaceli Serra es celebra durant els últims caps de setmana de juliol a la Urbanizació Torre de Portaceli, en Serra. Més de cent persones participen en este important torneig que organitza el Club Frontenis Portacoeli-Serra i en el qual participen jugadors amb un extens palmarès. La competició es celebra a les quatre pistes de frontenis amb què compten les instal·lacions esportives de la urbanització.

Prèviament a la celebració de l’Open, també organitzen un torneig d’edat escolar preolímpica per a les categories Benjamí, Aleví, Infantil i Cadet que forma part del circuit autonòmic de la Federació de Frontenis i Pilota Valenciana.

Per a més informació sobre el Gran Premi Nacional Preolímpic Portaceli-Serra poden adreçar-se a:

http://frontenistour.es/preolimpica


Carrera de Árboles y Castillos

Organitzada per la Mancomunitat del Camp de Túria, és una carrera per equips. Es disputa durant dos dies consecutius i consta de 15 etapes. Pel terme municipal de Serra es disputen dos etapes. L’etapa número 4 entre Gàtova i Serra, i la número 5, entre Serra i Nàquera. 

De Gàtova a Serra, són 19.39 km que discorren per pista forestal i senda. Existeix un tram que no es cronometra, entre la masia de Tristan i el Poll, per ser una àrea especialment protegida. L’etapa entre Serra i Nàquera discorre per quasi 14 quilòmetres, puja al castell amb un desnivell del 10 % i continua cap a la localitat veïna de Nàquera per senda i després per asfalt.

Hi ha tres categories de competició, masculina, femenina i mixta. Més informació:

http://www.carreraarbolesycastillos.es

 

Marxa Cicloturista 4 puertos Serra Tot Natura

La marxa cicloturista “4 puertos Serra Tot Natura” està organitzada pel Club Deportivo Pódium es celebra el tercer cap de setmana de maig. Comença i acaba al terme municipal de Serra i discorre per les serres Calderona i Espadà. La prova és tot un repte per als amants de la muntanya. La marxa travessa quatre ports, Oronet, la Nevera, Eslida i la Frontera, per recórrer 120 km, amb un ascens acumulat de 2093 m i un desnivell en descens de 1857 metres. La prova compta amb la logística pròpia d’una volta ciclista amb avituallaments líquids i sòlids al llarg del recorregut. Entre els seus ports destaca de manera especial el mític port de la Frontera, de categoria 1ª especial.

La prova comença des del municipi de Serra i acaba al quilòmetre 2,2 de la carretera Barraix-Garbí, junt al restaurant Chaparrral.

Més informació:

http://cdpodium.com/marcha-serra

 

Close Menu