Proves esportives

Marató de la Calderona

La Marató de la Calderona és una de les proves més importants que es celebra al municipi. Està organitzada per el Club de Atletismo Moncada i el Club Outdoor Natura Moncada, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Serra. 

La Marató de la Calderona és una carrera de muntanya que creua bona part de la Serra Calderona. Amb eixida i arribada a Serra, a la plaça de la Font, també s’endinsa als termes municipals de Segart i Estivella. La marató consta de 42 quilòmetres i 2450 metres de desnivell positiu aproximadament. 

Paral·lelament a la Marató, es celebra la Mitja Marató de la calderona, amb 20 quilòmetres de recorregut i mil metres de desnivell positiu.

Per a les dos probes hi ha tres categories. Absoluta, veterano i master. 

Per a més informació

https://www.toprun.es/eventos/iv-marato-calderona-2018

 

Trail Castell de Serra

L’event està organitzat pel Club d’Esports de Muntanya i Escalada Castell de Serra, amb col•laboració de l’Ajuntament de Serra. Es celebra durant el mes d’octubre. 

La cursa té limitades les inscripcions a 300 participants, ja que transcorre, en la seua totalitat, per dins del Parc Natural de la Serra Calderona, a l’any 2019 el recorregut de la carrera va ser de 29 quilòmetres i 2000 metres de desnivell positiu.


Amb eixida i arribada a la plaça de la S.M La Primitiva, el trail corona els mítics cims de l’Alt del Pi (716m), Sierro (737m) i Rebalsadors (801m), muntanyes molt ben valorades pels corredors i aficionats a este esport de muntanya pel gran desnivell que tenen. Seguint el reglament FEMECV, hi ha tres categories absoluta, veterà i màster, a més de la local.

Carrera de Árboles y Castillos

Organitzada per la Mancomunitat del Camp de Túria, és una carrera per equips. Es disputa durant dos dies consecutius i consta de 15 etapes. Pel terme municipal de Serra es disputen dos etapes. L’etapa número 4 entre Gàtova i Serra, i la número 5, entre Serra i Nàquera. 

De Gàtova a Serra, són 19.39 km que discorren per pista forestal i senda. Existeix un tram que no es cronometra, entre la masia de Tristan i el Poll, per ser una àrea especialment protegida. L’etapa entre Serra i Nàquera discorre per quasi 14 quilòmetres, puja al castell amb un desnivell del 10 % i continua cap a la localitat veïna de Nàquera per senda i després per asfalt.

Hi ha tres categories de competició, masculina, femenina i mixta. Més informació:

http://www.carreraarbolesycastillos.es