GR-10

El GR-10 al seu pas per Serra, té una variant del mateix que travessa la població el que permet fer una ruta circular del GR-10 i que abarca, gran part del terme municipal. La ruta s’inicia a l’Ajuntament de Serra i segueix el recorregut de la variant del GR-10 per dins de la població. Abandona la localitat pel carrer de la Pobleta i s’endinsa en la muntanya. Caldrà seguir les marques roges i blanques del GR-10, que segueix el camí del Berro, fins a la Font de Poll, final de la variant. Des d’allí, trencarem a la dreta i reempedrem la tornada cap a Serra, seguint el GR-10. Passarem per la Font del Llentiscle i la Prunera. Sempre seguint les marques roges i blanques, continuarem per un sender que travessarà el barranc del Marianet, fins a la Font del mateix nom. Després de caminar uns metres per la carretera CV-310, continuarem cap a la Font de l’Ombria i d’ahí, arribarem a Serra, final de la ruta. 

El GR-10, Europeu E7, està integrat en la Xarxa de Senders Europeus. És un sender de gran recorregut que conecta el Mediterrani amb l’Atlàntic, des de Puçol fins a Lisboa. Travessa la Serra Calderona d’est a oest, passant per Estivella, Segart, Serra, Gàtova i Altura. Continua per les útlimes estribacions de la Serralada de Javalambre i des d’Andilla pel Collao Bardés, s’endinsa en terres aragoneses, travessa les dos castelles, Madrid i Extremadura, fins arribar a Portugal, després de recorrer 1.043 quilòmetres.

Ruta circular
Distància: 18 Km
Temps estimat: 6h
Desnivell: 406m

Dificultat: alta pel fort desnivell i característiques del terreny.

Recomanacions:

Cuidar i respectar la natura.

És convenient una bona planificació a l’hora de fer una ruta i no subestimar els riscos

Ningú millor que nosaltres sap on estan les nostres limitacions. Cal fer rutes que s’adapten a la nostra forma física.

Portar mapa, GPS, o alguna aplicació mòbil que funcione sense cobertura. Portar la bateria del mòbil carregada.

Cal avisar algú, d’on anem i consultar la previsió de l’oratge.

Preparar la motxilla amb aigua, alguna cosa per menjar, alguna prenda d’abric, llanterna i xicoteta farmaciola.

Utilitzar calcer adequat, gorra i crema de protecció solar.

Les rutes es poden realitzar durant qualsevol part de l’any. En estiu, però, cal evitar les hores de màxima exposició al sol.

Conèixer el número d’emergències: 112. En cas d’emergència, mantín la calma i crida al 112.