Rebalsadors (Ruta 3. Color Roig)

Ruta circular que partint de l’Ajuntament de Serra, travessa el casc urbà seguint el recorregut del GR-10 (marques roges i blanques) i abandona la població pel carrer de La Pobleta fins agafar la pista forestal de la Gorrisa. Des d’allí, seguint el  traçat del GR-10 fins el collao de la Pobleta, agafa la pujada cap al mirador de Rebalsadors.

Continua per la pista forestal cap al ventisquer i desfà el camí per continuar cap al punt geodèsic, iniciant el descens fins retrobar el GR-10 que segueix fins la font del Marianet. 

Per últim, al eixir a la carretera CV 310, es desvia a la dreta cap a l’àrea recreativa d’Aliguetes i torna a l’Ajuntament per la senda del Puntal de les Forques.

Ruta circular
Distància: 12 km
Temps estimat: 4h
Desnivell: 506m

Dificultat: alta, pel fort desnivell i característiques del terreny.

Interessa saber:

Mirador de Rebalsadors: Tres terrasses sobre la muntanya més alta de Serra ofereixen unes vistes de la Serra Calderona immillorables. Al fons, el golf de València, l’albufera  i les comarques de l’Horta i Camp de Túria. Als peus de Rebalsadors, la Cartoixa de Portaceli.

Cartoixa de Portaceli: Primera cartoixa valenciana, fundada en 1272. Monestir de clausura, d’estil gòtic i renaixentista, en ell es va traduir la primera bíblia al valencià.

Ventisquer de Rebalsadors: Pou de neu del s. XVIII, utilitzat pels cartoixos  per al comerç de neu. De planta circular, té una capacitat de 1100 metres cúbics.

Font del Marianet: Situada en una zona de gran interés paisatgístic. Les seues aigües baixen formant xicotetes cascades pel barranc que du el seu nom.

Recomanacions:

Cuidar i respectar la natura.<br>

És convenient una bona planificació a l’hora de fer una ruta i no subestimar els riscos

Ningú millor que nosaltres sap on estan les nostres limitacions. Cal fer rutes que s’adapten a la nostra forma física.

Portar mapa, GPS, o alguna aplicació mòbil que funcione sense cobertura. Portar la bateria del mòbil carregada.

Cal avisar algú, d’on anem i consultar la previsió de l’oratge.

Preparar la motxilla amb aigua, alguna cosa per menjar, alguna prenda d’abric, llanterna i xicoteta farmaciola.

Utilitzar calcer adequat, gorra i crema de protecció solar.

Les rutes es poden realitzar durant qualsevol part de l’any. En estiu, però, cal evitar les hores de màxima exposició al sol.

Conèixer el número d’emergències: 112. En cas d’emergència, mantín la calma i crida al 112.