Programació de la 16a Fira de la Calderona i 50é dia de la Cirera

You are currently viewing Programació de la 16a Fira de la Calderona i 50é dia de la Cirera

Serra es disposa a celebrar la 16a Fira de la Calderona en un any molt especial en què el Dia de la Cirera acompleix la seua 50a edició i amb el reconeixement de festa d’interés autonòmic de la Comunitat Valenciana. La cita turística més important de Serra torna el 4 i 5 de juny després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia, una fira que ampliarà el seu recorregut.

La Fira de la Calderona comptarà amb nombroses activitats pensades per a tots els públics. Dos dies intensos on l’artesania, el mercat de productes locals i d’altres llocs, tallers d’oficis com fang o demostració d’espart i forja, música o ludoteca tradicional ompliran els carrers i places del nucli urbà. Com a novetat el museu de l’Oli també obrirà les seues portes en diferents horaris i es faran 8 representacions teatrals per donar a conéixer la figura de la Calderona, l’actriu i amant de Felip IV que va donar nom a la serra. També està programada una exposició fotogràfica sobre els 50 anys del dia de la cirera a la plaça S.M. La Primitiva i altra sobre la festa de Sant Roc, també declarada festa d’interés turístic provincial,  a la plaça sant Isidre.

A més a més la fira vol donar a conéixer l’oferta hostalera, comercial, gastronòmica, artesana del municipi i tots els seus atractius turístics. La fira de la Calderona vol ser també un referent de l’espai de l’espai geogràfic i territorial de la Serra Calderona. Per això diferents municipis del parc natural acudiran a promocionar la seua oferta turística. Pobles com Altura, Gàtova, Olocau, Marines i Nàquera estaran presents a més de l’oficina del parc natural i la Tourist Info de la comarca de Camp de Túria.

La música tradicional també estarà present tot el dissabte amb diferents cercaviles a càrrec del Grup de Tabal i Dolçaina de Serra que celebrarà la seua tradicional trobada amb altres colles de diferents localitats. Dissabte també actuarà el grup Carraixet i la batukada del grup local Baketa Batuca.

El moment central del dia de la cirera es celebrarà diumenge a les 12.00 hores. Després de l’acte institucional, la regina de les festes, Marta Pérez, i cort d’honor obsequiarà als visitants amb una cistelleta de cireres, fruit típic de Serra que tot i que ja s’ha convertit en un conreu molt reduït se li continua retent homenatge.

Punja ací per a descarregar el programa