Dia de les Muntanyes 2023

You are currently viewing Dia de les Muntanyes 2023

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar l’11 de desembre com el “Dia Internacional de les Muntanyes”. La restauració dels ecosistemes de muntanya és el tema suggerit per a 2023.
“Les muntanyes cobreixen al voltant del 27% de la superfície terrestre del planeta i alberguen, aproximadament, la meitat dels punts destacats de biodiversitat de tot el món; proveeixen aigua dolça a la meitat de la població mundial. Són, també, la llar d’una extraordinària varietat de plantes i animals, i de moltes comunitats culturalment diverses amb diferents idiomes i tradicions. Des de la regulació del clima i els serveis de proveïment d’aigua fins al manteniment i la conservació del sòl, les muntanyes són primordials per a les nostres vides i els nostres mitjans de subsistència. No obstant això, les muntanyes estan patint els efectes del canvi climàtic i del desenvolupament insostenible, augmentant els riscos per a les persones i el planeta. El canvi climàtic amenaça el flux d’aigua i el ràpid augment de les temperatures obliga a les espècies de muntanya i a les persones que depenen d’estos ecosistemes a adaptar-se o migrar.
El Dia Internacional de les Muntanyes 2023 és una oportunitat per a augmentar la sensibilització sobre la rellevància dels ecosistemes de muntanya i demandar solucions, millors pràctiques i inversions basades en la naturalesa que construïsquen resiliència, reduïsquen la vulnerabilitat i augmenten la capacitat de les muntanyes per a adaptar-se a les amenaces diàries i els esdeveniments climàtics extrems”


Des del Parc Natural de la Serra Calderona i amb la col·laboració de l’Associació Tot Axerra, Protecció Civil i de l’Ajuntament de Serra ens proposen una ruta a Serra. Ruta circular fins a L’Alt del Pi (716 m), cim emblemàtic de la Serra Calderona amb unes excel·lents vistes panoràmiques del Camp del Túria i el Golf de València.

Data: 10 de desembre de 2023
Punt i hora de trobada: Poliesportiu municipal de Serra, a les 8: 45 h.
Distància: 10 km
Dificultat: Mitjana-Alta. Desnivell 400 metres.
Duració de l’activitat: 5 hores, aproximadament
AVÍS: Inscripció prèvia. serra_calderona@gva.es Places limitades.

NOTA: És necessari portar botes o calçat còmode, roba d’abric, aigua i esmorzar. Es recomana càmera de fotos i prismàtics. És una ruta amb una certa dificultat per la distància recorreguda i els desnivells.
Si les condicions meteorològiques es consideren desfavorables per a la realització de l’activitat, el Parc Natural informarà els inscrits de l’anul·lació d’esta.