Visita guiada. Ruta de les Escultures

You are currently viewing Visita guiada. Ruta de les Escultures

El proper dissabte 19 d’octubre a les 11:00 hores des de la Tourist Info Serra, tindrà lloc la visita guiada gratuïta de la Ruta de les Escultures.

La ruta de les Escultures és un itinerari urbà pel patrimoni històric, cultural i etnològic del municipi a través de set personatges. Els set personatges són el fil conductor per a explicar el patrimoni de la localitat situada en el cor de la Calderona.

És necessari inscriure’s. Les inscripcions es realitzaran en el següent correu serra@touristinfo.net o telefonant al 96 168 84 04, fins al 16 d’octubre. Les places són limitades.

La duració aproximada de la visita es de dues hores.

La ruta comença en la Tourist Info, on es troba la primera escultura, “La Calderona”, l’actriu del Madrid dels Àustria que va donar nom a la Serra Calderona. Passa per la Font de la Salut, on trobem a “l’Aiguadera” que ens explica la importància de l’aigua i l’ofici tradicional vinculat a ella. El recorregut continua fins a arribar al calvari i l’ermita, on es troba “Sant Roc”, que representa la festa més popular del municipi. Des de l’ermita hi ha boniques vistes del municipi i la Serra Calderona. Allí també es troba la torre de l’Ermita (S.IX), una de les torres que formava part del sistema defensiu del castell de Serra. Desfarem el camí fins a tornar al carrer les Eres i Verge dels Àngels, on trobem “l’Espartera”, un altre dels oficis tradicionals vinculats a la Serra Calderona. Passant per l’Església, el recorregut ens porta a la plaça de la Font, on trobem l’escultura de “el Cartoixà”, al carrer Portaceli, on començava el camí tradicional que arribava a la Cartoixa, important centre religiós i polític que data del segle XIII. Pel carrer de la Pilota arribem a la torre del Senyor de la Vila, on la figura del “Senyor de la Vila” ens explicarà el passat feudal de la localitat. El “Rei Yahia”, en la plaça del Castell ens remet al passat àrab del municipi.