Serra posa en marxa la ruta de les escultures

You are currently viewing Serra posa en marxa la ruta de les escultures

Serra fica en marxa la ruta de les Escultures: itinerari patrimonial de Serra. La ruta és un recorregut urbà pel patrimoni cultural, etnològic i monumental del municipi a través de set personatges. Els set personatges realitzats en acer cor-ten permet al visitant entendre un poc més de la història del municipi. Les escultures són el fil conductor que ens explica la història de la localitat.
En cada escultura hi ha un xicotet panell explicatiu en valencià, castellà i anglés que ens dona una pinzellada sobre el personatge. Un codi QR redirigeix l’usuari cap a l’apartat de la nova web turística del municipi www.serratotnatura.com on es completa la información. Al llarg del recorregut hi ha instal·lats tres panells amb la informació de la ruta turística. Está prevista la realització de rutes guiades que es s’anunciaran en breu.
La ruta comença en la Tourist Info, on es troba la primera escultura, La Calderona, l’actriu del Madrid dels Àustria que va donar nom a la Serra Calderona. Passa per la Font de la Salut, on trobem l’aiguadera que ens explica la importància de l’aigua i l’ofici tradicional vinculat a ella. El recorregut continua fins arribar al calvari i l’ermita, on es troba Sant Roc, que representa la festa més popular del municipi. Des de l’ermita hi ha boniques vistes sobre el municipi i la Serra Calderona. Allí també es troba la torre de
l’Ermita (S. IX), una de les torres que formava part del sistema defensiu del castell de Serra.
Desfarem el camí fins tornar al carrer de les Eres i Verge dels Àngels on trobem l’espartera, altre dels oficis tradicionals vinculats a la Serra Calderona. Passant per l’Església Parroquial, el recorregut ens du a la plaça la Font on trobem l’escultura del Cartoixà, al carrer Portaceli, on començava el camí tradicional que arribava a la Cartoixa, important centre religiós i polític que data del segle XIII.
Pel carrer de la Pilota arribarem a la torre del Senyor de la Vila, on la figura del Senyor de la Vila ens explicará el passat feudal de la localitat. El rei Yahia, a la plaça del Castell ens remet al passat àrab del municipi.