Inici de visites guiades seguint la ruta de les Escultures

Inici de visites guiades seguint la ruta de les Escultures

Serra fica en marxa les visites guiades gratuïtes de la ruta de les Escultures. La primera visita será el proper dissabte 16 de febrero, a les 11.00 hores. La ruta necessita d’inscripció prèvia. La ruta de les Escultures és un itinerari urbà pel patrimoni històric, cultural i etnològic del municipi a través de set personatges. Els set personatges realitzats en acer cor-ten són el fil conductor per explicar el patrimoni d’esta localitat situada al cor de la Calderona.
La durada de la visita és de dos hores aproximadament i en ella es farà un recorregut urbà per les set escultures instal•lades que serveixen per ficar en valor el patrimoni del municipi. Les inscripcions s’han de fer en l’oficina de Turisme de Serra cridant als telèfons: 961688443 o 961688404 o al correu touristinfo_serra@gva.es. Les places són limitades. Les visites gratuïtes es realitzaran tots els mesos.
La ruta comença en la Tourist Info, on es troba la primera escultura, La Calderona, l’actriu del Madrid dels Àustria que va donar nom a la Serra Calderona. Passa per la Font de la Salut, on trobem l’aiguadera que ens explica la importància de l’aigua i l’ofici tradicional vinculat a ella. El recorregut continua fins arribar al calvari i l’ermita, on es troba Sant Roc, que representa la festa més popular del municipi. Des de l’ermita hi ha boniques vistes sobre el municipi i la Serra Calderona. Allí també es troba la torre de
l’Ermita (S. IX), una de les torres que formava part del sistema defensiu del castell de Serra.
Desfarem el camí fins tornar al carrer de les Eres i Verge dels Àngels on trobem l’espartera, altre dels oficis tradicionals vinculats a la Serra Calderona. Passant per l’Església Parroquial, el recorregut ens du a la plaça la Font on trobem l’escultura del Cartoixà, al carrer Portaceli, on començava el camí tradicional que arribava a la Cartoixa, important centre religiós i polític que data del segle XIII.
Pel carrer de la Pilota arribarem a la torre del Senyor de la Vila, on la figura del Senyor de la Vila ens explicará el passat feudal de la localitat. El rei Yahia, a la plaça del Castell ens remet al passat àrab del municipi.

Close Menu