Serra suspén la Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera

Serra suspén la Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera

L’Ajuntament de Serra ha decidit suspendre la Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera que s’anava a celebrar l’últim cap de setmana de maig com es tradicional en esta localitat enclavada al bell mig de la Serra Calderona. El dia de la Cirera arribava enguany a la cinquantena edició i la Fira de la Calderona a la número 16. Les celebracions però, hauran d’esperar fins a l’any que ve.


La decisió s’ha pres després de valorar l’actual situació d’alerta sanitària provocada per la COVID19. “No podem assegurar que l’event que més visitants rep Serra es puga celebrar amb normalitat. D’esta manera, per sentit de la responsabilitat prenem esta dolorosa decisió” diu l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.


A falta de dos mesos per a la seua celebració, el consistori ha decidit suspendre esta fita tan important per a la localitat on es dóna a conéixer tota l’oferta turística, gastronòmica i comercial del municipi al temps que es regalen cireres a totes les persones que visiten Serra. Una fira i festa que suposa un gran impacte econòmic per a la localitat, serveix per desestacionalitzar el turisme al temps que és el “gran aparador de tot el que Serra ofereix” comenta Tusón qui remarca “l’esforç i l’aposta decidida d’este ajuntament per fer del turisme un dels motors principals de l’economia. Un turisme de natura, però també gastronòmic i cultural amb la recuperació del patrimoni monumental de la localitat que estem duguent a terme”.


La celebració de la Fira de la Calderona i Dia de la Cirera reuneix també tot el teixit comercial, d’oci, gastronòmic i d’artesania de la localitat. Mostra el teixit associatiu del municipi, al temps que dona l’oportunitat d’estar presents a tots els municipis que conformen el territori de la Serra Calderona i a l’oficina del Parc Natural. A més a més, la fira es complementa amb nombroses activitats d’oci, visities guiades, animació de carrer, música en directe, tallers per als més menuts i el tradicional aplec de tabaleteres i dolçainers. La preparació de la Fira de la Calderona i Dia de la Cirera implica un treball gran de logística i coordinació municipal des de mesos abans de la seua celebració.