Serra estrena ruta cicloturista per les fonts del municipi

Serra estrena ruta cicloturista per les fonts del municipi

L’ajuntament a través de l’àrea de Turisme ha acabat les obres d’instal·lació de senyals i panells explicatius al llarg d’una ruta per a bicicleta de muntanya que discorre íntegrament pel terme municipal, sempre dins del Parc Natural de la Serra Calderona i que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana.

La Ruta de les Fonts de Serra recorre les principals fonts del municipi enclavat al cor de la Serra Calderona a través de 38 quilòmetres de pista forestal i un desnivell acumulat de 1175. La ruta fica en valor el patrimoni natural, etnològic i monumental de la localitat a través d’un recorregut circular amb inici i final a la Tourist Info.

La ruta fica especial interés en la importància de les aigües de les fonts de Serra que va donar lloc a l’ofici tradicional d’aiguaders ja desaparegut. Tot sense descuidar la natura i el patrimoni ja que la ruta també passa per tres monuments declarats BIC, el Catell de Serra, la Cartoixa de Portaceli i la Torre del Senyor.

“Continuem apostant pel turisme des del govern municipal amb esta ruta cicloturista que reocorre el municipio ficant en valor el nostre patrimoni natural, etnològic i monumental” comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, qui recalca “l’esforç inversor” en matèria de turisme I patrimoni del consistori en els últims anys. En total, 45 senyals repartides en 18 nous postes a més dels que ja existien i s’han utilitzat.

A més a més, també s’han instal·lat tres panells informatius, un d’inici de ruta junt a la Tourist Info, un de situació i un explicatiu de l’ofici d’aiguaders a la font de l’Ombria. Una inversió de prop de 18.000 euros financiada al 65 % per Turisme Comunitat Valenciana.