Serra celebrarà la 17a Fira de la Calderona – 51 Dia de la Cirera el 3 i 4 de juny

You are currently viewing Serra celebrarà la 17a Fira de la Calderona – 51 Dia de la Cirera el 3 i 4 de juny

Serra celebrarà la 17a Fira de la Calderona- 51é Dia de la Cirera els pròxims 3 i 4 de juny. La localitat enclavada al cor de la Serra Calderona es prepara per a acollir un gran nombre de visitants en una fira que va ser declarada l’any passat festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana per la Generalitat Valenciana.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera és una de les millors projeccions que tenim a Serra com a destinació de turisme de natura i cultural. Una festa en la qual s’involucra tota la població per donar a conéixer i mostrar el millor de nosaltres.”

La Fira de la Calderona és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial de la localitat de Serra, enclavada al cor de la Serra Calderona. El Dia de la Cirera va nàixer per promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes com a conseqüència de l’abandonament dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per emmarcar-se dins de la fira.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona i que també tenen l’oportunitat d’estar presents a la fira per presentar tot els seus atractius. Tres comarques, Camp de Túria, Camp de Morvedre i Alt Palància, entre les províncies de València i Castelló, sota el paraigua del territori que conforma la Serra Calderona.

L’Ajuntament està ultimant la programació de la Fira de la Calderona. Un programa molt complet que inclou des del mercat de productes locals i artesans, representacions i visites guiades, actuacions musicals, cercaviles, tallers d’oficis tradicionals, trobada de dolçainers i tabaleters i que té com a acte central el repartiment de cireres per a les persones que visiten la localitat el diumenge 4.

Descarrega ací la programació