Programa 17a Fira de la Calderona i 51é dia de la cirera

You are currently viewing Programa 17a Fira de la Calderona i 51é dia de la cirera

Serra se disposa a celebrar la 17a Fira de la Calderona i el 51é Dia de la Cirera. La cita turística més important de Serra torna el 3 i 4, primer cap de setmana de juny.

El Dia de la Cirera va nàixer per promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes com a conseqüència de l’abandonament dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per enmarcar-se dins de Fira de la Calderona que és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial de la localitat de Serra, enclavada al cor de la Serra Calderona.

Durant tot el cap de setmana s’han programat activitats per a tots els públics. Artesania, mercat de productes, tallers, música o ludoteca tradicional. El Museu de l’Oli i la torre de l’Ermita també obrirà les seues portes en dissabte de matí i vesprada i diumenge de vesprada i es faran 8 representacions teatrals per donar a conéixer la figura de la Calderona, l’actriu i amant de Felip IV que va donar nom a la serra.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona, tres comarques i dos provínices diferents. A la fira estaran presents les oficines de turisme dels pobles de la Serra Calderona, les empreses amb el distintiu marca Parc Natural, la Tourist Info de Camp de Túria i l’oficina d’atenció als visitatns del parc natural.

La música tradicional també estarà present tot el dissabte amb diferents cercaviles a càrrec del Grup de Tabal i Dolçaina de Serra que celebrarà la seua tradicional trobada amb altres colles de diferents localitats. Dissabte també actuarà el grup Tres fan ball i la batukada del grup local Baketa Batuca.

El moment central del dia de la cirera es celebrarà diumenge a les 12.00 hores. Després de l’acte institucional, la regina de les festes, Marina Domingo, i cort d’honor obsequiaran als visitants amb una cistelleta de cireres, fruit típic de Serra que tot i que ja s’ha convertit en un conreu molt reduït se li continua retent homenatge.

 

Descarrega ací la programació