XX Nit de les rates penades 2023

You are currently viewing XX Nit de les rates penades 2023

El divendres 28 de juliol tindrem l’oportunitat d’observar l’eixida de les rates penades que habiten a la cova Soterranya (Serra). Aquesta cavitat alberga una important colònia de rates penades amb fins a 5 espècies diferents. Per a assegurar la seua conservació, l’accés està restringit mitjançant un clos amb la finalitat d’evitar molèsties.

Des del punt de trobada en l’aparcament de l’àrea recreativa Pla de Lucas (Portacoeli, Serra), situada en l’encreuament de carreteres CV-238 a Nàquera/Serra, amb CV-331 Bétera-Portacoeli, eixirem amb els cotxes, fins a la ruta que ens portarà caminant als voltants de la Cova Soterranya; allí mateix, mentre esperem que es faça de nit, parlarem una miqueta de les rates penades i soparem per a esperar l’eixida de les rates penades.

Data: 28 de juliol 2023
Punt i hora de trobada: Aparcament Portacoeli en encreuament carreteras Bétera-Portacoeli CV-331, amb carretera Portacoeli-Nàquera/Serra CV-238. 19:30 h
Durada de l’activitat: 4 h
Informació d’interès: des del punt de trobada ens desplacem amb cotxe fins a les rodalies de la cova per un cami forestal de 3 quilòmetres aproximadament. Des d’allí recorrem un tram de senda per a accedir a l’entrada de la cavitat.
Inscripció prèvia. Places limitades. serra_calderona@gva.es

RECORDA que s’han de seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries, respectar la distància social de seguretat de dos metres i és obligatori l’ús de la màscara sinó és manté eixa distància.

IMPORTANT: Se soparà en la muntanya. Es recomana portar calçat adequat, aigua, llanterna i sopar. No existeix cap punt d’aigua potable durant el recorregut. En finalitzar l’activitat serà necessari emprar llanternes per la senda de retorn fins als cotxes.

Els organitzadors es reserven el dret a canviar l’itinerari en funció del temps o de l’estat de la ruta en el moment de l’activitat.