La Mancomunitat de Camp de Túria comença el Pla de Dinamització i Governança Turística

You are currently viewing La Mancomunitat de Camp de Túria comença el Pla de Dinamització i Governança Turística

Per a sensibilitzar i comunicar els beneficis del Pla de Dinamització, així com de les accions a realitzar en el curt i mitjà termini, es van realitzar durant el dilluns 26 de juliol, 4 sessions en els municipis de Riba-roja de Túria, la Pobla de Vallbona, Serra i San Antonio de Benagéber. Aquestes presentacions públiques han sigut planificades en coordinació amb la Mancomunitat i els diferents ajuntaments.

A través d’aquestes presentacions s’ha volgut plasmar un dels objectius del Pla de Dinamització:”consolidar al turisme com a activitat econòmica que permeta, mitjançant la posada en valor del seu patrimoni i la professionalització dels seus principals actors, posicionar el destí Camp de Túria en el mercat turístic de la Comunitat Valenciana”. Per a això és necessari la participació i sensibilització dels diferents agents públic-privats de tots els municipis en el procés de canvi que es necessita per a posar en valor turístic el destí.

Existeixen dos escenaris de treball per a aconseguir a un públic objectiu: un escenari a curt i mitjà termini dirigit a augmentar el nombre de visitants, el temps de duració de la seua visita i la despesa per dia, mitjançant la millora en la posada en valor dels seus atractius agroalimentaris, recursos patrimonials, activitats a l’aire lliure i esdeveniments culturals, la millora en la posada en valor dels seus atractius patrimonials i l’adequació turística dels seus comerços, artesania i oferta de restauració a les demandes del turista. I un escenari a mitjà i llarg termini orientat a generar majors pernoctacions, major augment del sojorn i l’arribada de consumidors de destinacions pròximes i no pròxims, atrets per la consolidació de la posada en valor dels seus esdeveniments culturals/agroalimentaris, el seu patrimoni natural i històric, així com dels espais per a la pràctica esportiva en la naturalesa i dels esdeveniments vinculats.

Per a l’execució d’aquest Pla de Dinamització es compta amb una inversió de 210.000 euros que cobrirà les accions a posar en marxa en 2021, sent una inversió total en tres anualitats per valor de 900.000 euros. Aquesta inversió està cofinançada per la *Mancomunitat Camp de Túria, Turisme Comunitat Valenciana i Patronat provincial – Turisme València.

Algunes de les accions de l’any 2021 presentades als ciutadans, empresaris i associacions locals a través del Pla de Sensibilització han sigut:

Implementació d’un pla d’interpretació i senyalització turística.
-Elaboració d’un Pla Estratègic que sota la visió de destí, cree i dissenye una estratègia de productes turístics que estructuren el destí Camp de Túria.
-Implementació d’un pla de comunicació i posicionament.
-Disseny de la marca turística Camp de Túria.

PLA DE DINAMITZACIÓ I GOVERNANÇA TURÍSTICA CAMP DE TÚRIA
-Elaboració del Banc d’Imatges.
-Gerència Professional.

En paraules de la Presidenta de la Mancomunitat, Dolores Celda “Sens dubte un projecte que ha de comptar amb la col·laboració públic-privada i la Governança col·laborativa entre tots els municipis, ja que sens dubte el turisme és un motor econòmic per als nostres pobles i la millora en la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.