Dia internacional de les muntanyes

You are currently viewing Dia internacional de les muntanyes

L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar l’11 de desembre com el “Dia Internacional de les Muntanyes”. En 2021 va proclamar l’any 2022 com a Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes.

L’any 2022 suposa el 20è aniversari del primer Any Internacional dedicat a les muntanyes (Any Internacional de les Muntanyes 2002), així com el 20è aniversari de l’Aliança per a les Muntanyes.

Així doncs, la designació de 2022 com a Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes reconeix la necessitat d’adaptar les mesures de desenvolupament sostenible per a mitigar els efectes del canvi climàtic en aquests territoris a través d’un conjunt d’accions que aborden les seues necessitats específiques.

Des de Serra proposem una ruta circular fins al Sierro, Cierro o Oronet, muntanya emblemàtic i lloc de pas entre el Camp del Túria, Camp de Morvedre i Alto Palancia. Recorrerem antics camins i disfrutarem d’unes excel·lents vistes panoràmiques de les muntanyes de València i Castelló.

Data: 11 de desembre de 2022

Punt i hora de trobada: Plaza La Primitiva (Serra), darrere de l’Ajuntament de Serra, 8:45 h.

https://goo.gl/maps/eRK1jbZWPrDgSLmR7

Distancia: 10 kms aproximadament

Dificultat: Mitja-Alta. Desnivell 400 metres.

Durada de l’activitat: 5 hores, aproximadament.

AVÍS: Inscripció prèvia. Places limitades.

NOTA: És necessari portar botes o calçat còmode, roba d’abric, aigua i esmorzar. És recomana càmera de fotos i prismàtics. És una ruta amb certa dificultat per la distància recorreguda i els desnivells.

Si les condicions meteorològiques és consideren desfavorables per a la realització de l’activitat, el Parc Natural informarà als inscrits de l’anul·lació de la mateixa.